Video voor bedrijf met motion design

Een bedrijfsvideo laten maken is tegenwoordig erg populair. Met video kun je namelijk een hoop duidelijk maken. Met een bedrijfsvideo kun je natuurlijk alle kanten op. Hierbij kun je denken aan een introductie van het bedrijf waar het bedrijfspand gefilmd wordt en ook de mensen die onderdeel zijn van het bedrijf. Voor dergelijke video’s moet er meestal een cameraploeg worden ingeschakeld en diverse dagen worden ingepland om de video te schieten.

Toch zijn er ook andere bedrijfsvideo’s mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een video met uitleg over het product, of hoe mensen een afspraak met uw bedrijf kunnen maken. Voor dit soort video’s is motion graphics design ideaal. Er kunnen bewegende animatie beelden worden gemaakt wat je tegenwoordig veel ziet. Het voordeel hiervan is dat er minder tijd voor nodig is en het spreekt de doelgroep ook enorm aan.

Unieke bedrijfsvideo met motion design

Met motion design kun je letterlijk alle kanten op. Laten we eens een voorbeeld beschrijven. Stel u heeft een meubelzaak. In de meeste gevallen zullen de meubelen niet direct door de klant kunnen worden meegenomen. Ten eerste omdat de meubels vaak veel te groot zijn voor een personenauto en ten tweede omdat de meubels vaak eerst moeten worden besteld bij een leverancier. Veel meubelzaken bezorgen de meubelen dan ook naderhand bij de klant af. U zou middels motion design een video kunnen laten maken over waar de klant op moet letten voor de bezorgen.

Zo kan er bijvoorbeeld in de video worden uitgelegd dat de klant moet zorgen voor voldoende geld op de rekening om de meubelen af te rekenen, of om voldoende limiet in te stellen voor de betaalpas. Maar ook kan worden uitlegt dat het handig is als men de oude meubels vast aan de kant zet, zodat de nieuwe direct kunnen worden geplaatst. Er is voor vrijwel iedere branche wel een leuk concept te bedenken om een motion design video te laten maken.