Heb jij last van grondwater in je kelder?

Wanneer je constateert dat je grondwater in je kelder hebt, kun je dit het beste zo snel mogelijk proberen op te lossen. Als je dit nalaat, zul je al snel de gevolgen in en om het huis merken en de problemen met je gezondheid zullen toenemen.

Gevolgen van grondwater in je kelder

wateroverlastGrondwater in je kelder zorgt er voor dat je snel last krijgt van schimmel, maar ook algen en mos vinden een vochtige ruimte erg prettig. Al die vochtigheid trekt ook de muren van je huis in, waardoor de ellende niet alleen bespaard blijft tot je kelder.

Behang gaat schimmelen en loslaten en ook het pleisterwerk zal barsten en op den duur van de muren af komen. Je woning zal continu muf ruiken en de schimmels en het vocht zijn niet bevorderlijk voor je gezondheid. Daarnaast kan het vocht onherstelbare schade veroorzaken aan de constructie van de woning. Heb je nog meer argumenten nodig om tot directe actie over te gaan?

Oorzaken van grondwater in je kelder

Grondwater in je kelder kan verschillende oorzaken hebben. Allereerst is het verstandig om te kijken of er een lekkage van een waterleiding of afvoerbuis de oorzaak is. Een signaal dat er sprake is van lekkage kan zijn, is als water vrij snel in de kelder loopt. Wanneer water blijft staan en het dus niet om plassen gaat, is er waarschijnlijk sprake van een lekkage.

Een andere oorzaak is van grondwater in je kelder is hevige regenval. Bij zware of langdurige buien, kan het zo zijn dat de riolering al het water niet meer kan verwerken. Het is dus verstandig om regelmatig te controleren op verstopte afvoerleidingen.

Bij grondwater in je kelder is het dus noodzaak om dit snel aan te pakken om nog grotere problemen te voorkomen.